Wie ben ik?

Het bijzondere van de Gemeente Ermelo is dat het een interessante mix van inwoners heeft. Een mix voortkomend uit voormalig toeristen die de verleiding van Ermelo niet konden weerstaan en voor permanente bewoning in ons dorp hebben gekozen. Zorgprofessionals die in Ermelo hun werk vonden en wat later ook hun sociale omgeving werd en daarom voor permanente bewoning kozen. Om maar te zwijgen over al onze mooie buurtschappen. Naast de ‘echte Ermeloërs’, die overigens open blijken te staan voor deze nieuwe groepen, heeft ook de aanwezigheid van de militaire kazernes gezinnen in Ermelo gebracht. Ik ben ook zo’n import Ermeloër, om preciezer te zijn behorende tot de laatst genoemde groep, maar import heb ik me nooit gevoeld.

Vanaf mijn 6e levensjaar woon ik hier en ben ik gebleven, en dat is toch al zo’n 47 jaar. Getogen noemen ze dat. Natuurlijk zijn er tussenposes geweest vanwege studie of werk. Zoals overigens, zoveel Ermeloërs hebben ervaren. Maar ondanks dat kwam ik niet los van Ermelo. De voordelen van een prettige omgeving, een sociale kring en een centrale ligging in Nederland zorgt nog steeds voor veel woongenot. Een trotse bewoner van een mooi dorp.

Ik heb samen met mijn vrouw, een echte Zaanse overigens, hier 2 kinderen weten op te voeden. Ook Hellen had in Ermelo ‘campingervaringen’ opgedaan zeg maar. Ik ben ondernemer en Hellen een zogeheten Zorgprofessional. In het Ziekenhuis St. Jansdal, ook al zo bekend. Onze kinderen hebben ook hun huidige relaties opgedaan in…Ermelo. Eentje ervan hebben we hier kunnen ‘houden’ de ander niet…maar die komt nog wel eens terug…denk ik.

Maakt mij dit alles een échte Ermeloër, misschien wel. Want alle Ermeloërs hebben een net van elkaar afwijkende achtergrond en dat maakt wonen in dit dorp geweldig en misschien wel iedereen tot die ‘echte Ermeloër.

Waarom één-Ermelo?

Juist omdat de inwoners van onze gemeente zo divers van samenstelling is, vereist het besturen er van ‘fijngevoeligheid’. Zoveel mensen, zoveel wensen zeg maar. Dit aspect vraagt om een stijl waarbij ‘minder vinden, meer vragen’ gehanteerd wordt. Kritisch maar altijd constructief. Eén Ermelo zal zich in verbinding moeten stellen met onze mede inwoners. Op het snijvlak van luisteren, keuzes durven maken en handelen in het belang van bewoners ligt mijn grondslag van mijn keus om als volksvertegenwoordiging betrokken bij Éen Ermelo actief te zijn. Op de voorgrond of op de achtergrond, Ik sta er voor om heldere, kritische maar bovenal duidelijke en uit te leggen keuzes. Je kunt mij daarop aanspreken.

Binnen onze politieke beweging is het DNA van dien aard dat eigenlijk niemand écht specifieke rollen opgeëist heeft tijdens het oprichtingsproces. De rolverdeling is via goede gesprekken en logische keuzes tot stand gekomen. Idem voor onze politieke visie, altijd In balans en in verbinding met elkaar. Die stijl spreekt mij aan. Hoe dat kon? omdat wij, Één Ermelo, ons dorp centraal zetten, niet ons zelf.

Ik wil mijzelf en de talenten die aan mij worden toegeschreven, inzetten en benutten voor ons dorp. De inwoners, wij, met al haar verschillen, verdiend een goed gemeentebestuur, een betrouwbaar en goed te begrijpen beleid. Politieke- en bestuur keuzes waar niet altijd alle inwoners het mee eens zullen zijn maar die wel begrijpelijk en uit te leggen zijn. Met een zo grote diversiteit aan inwoners zal iedereen wel eens compromissen moeten maken. Dat past bij Nederland en bij Ermelo. Eén Ermelo staat voor het open debat met als doel het proces van ‘denken naar doen’ eerlijk, open en professioneel te laten plaatsvinden.

_Q9A5559-2
Andere teamleden