Stop met extra geld uitgeven!

De huidige gemeenteraad wil een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart nog een besluit nemen over de bouw van het nieuwe sportcomplex de Zanderij. De gemeenteraad wil bovenop de ruim 20 miljoen Euro die dit sportcomplex al moet kosten nog eens 1,5 miljoen Euro extra uitgeven.

De gemeenteraad van Ermelo is ook op de hoogte van een dreigende korting aan inkomsten vanuit de Rijksoverheid van ruim 3 miljoen Euro per jaar. Daarmee komt de financiële positie van de gemeente Ermelo in heel zwaar weer terecht. De exacte hoogte van deze korting zal mogelijk vlak na de gemeenteraadsverkiezingen bekend worden. In deze financiële onzekere tijd voor de gemeente Ermelo is het daarom onverantwoord om extra geld uit te geven.

Ik roep daarom de huidige gemeenteraad van Ermelo op om dit extra geld niet uit te geven en het besluit over het sportcomplex over te laten aan de nieuwe gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraad wordt eind maart al geïnstalleerd en kan de gevolgen van deze extra uitgave beter overzien omdat de korting aan inkomsten vanuit de Rijksoverheid dan ook bekend is.

Nu extra geld uitgeven lijkt op een nieuwe auto kopen terwijl je baan op de tocht staat. Privé zou je deze extra uitgave dan onverantwoord vinden. Geld uitgeven dat er niet is heeft grote financiële consequenties voor iedereen in Ermelo. Dat hebben velen aan de verdubbeling van hun OZB-aanslag in de afgelopen vier jaar kunnen merken.

Henri Luitjes

Lijsttrekker één-Ermelo

Facebook
Twitter
LinkedIn