Nieuwe kandidaat-wethouder voor één-Ermelo: Arap-John Tigchelaar klaar om het stokje over te nemen

Één-Ermelo kondigt met veel genoegen aan dat Arap-John Tigchelaar op 5 juni wordt voorgedragen als kandidaat-wethouder om de zware portefeuille van Hugo Weidema over te nemen. Deze portefeuille omvat cruciale onderwerpen zoals wonen, economie, financiën en het dossier Tomassen.

Ermelo is voor Arap-John Tigchelaar geen onbekend terrein. Zoals velen bracht hij zijn middelbareschooltijd door op het Christelijk College Groevenbeek. Maar ook woonde Arap-John enkele jaren in Ermelo en trad in het gemeentehuis van Ermelo in het huwelijksbootje met een geboren en getogen Ermelose. Nu wonen ze samen met hun drie zonen net over onze gemeentegrens, tegen Nieuw Groevenbeek aan.

Arap-John is 56 jaar geleden geboren in Kenia, in een groot gezin waar zijn ouders zendingswerk verrichtten. Dit verklaart ook zijn buitenlandse voornaam. Zijn professionele carrière bestaat uit veel bestuurlijke functies. Als algemeen directeur van een inkooporganisatie maar ook voorzittersrollen bij o.a. een zonnepark, energiecoöperaties en een grote ondernemersvereniging. Ook zet hij zich in als penningmeester bij Stichting Straatboer, die bebouwde gebieden groener en leefbaarder maakt. Deze ervaringen hebben Tigchelaar gevormd tot een gedreven leider met oog voor maatschappelijke en economische ontwikkeling met duurzaamheid als kernwaarde.

“We zijn bijzonder blij dat we met Arap-John Tigchelaar een zeer ervaren en deskundige kandidaat hebben gevonden die werkelijk popelt om voor Ermelo en haar inwoners aan de slag te gaan”, aldus Henri Luitjes, fractievoorzitter van één-Ermelo.

Arap-John ziet uit naar alle kennismakingen die hem te wachten staan. “Wat me bij Één-Ermelo aanspreekt is dat ze de afstand tussen inwoners en politiek willen verkleinen. Dat kan alleen als inwoners, verenigingen en bedrijven meer betrokken kunnen worden bij beslissingen die hen aangaan. Daar wil ik me vooral voor inzetten.”

Met dit nieuwe hoofdstuk voor één-Ermelo, is de partij ervan overtuigd dat Arap-John Tigchelaar een krachtige bijdrage zal leveren aan de verdere ontwikkeling van de gemeente Ermelo.

Facebook
Twitter
LinkedIn